Η ΕΛΟΠΥ συμμετέχει στο docuseries “Ocean Titans” του Reuters με τα Ηνωμένα Έθνη.

Μάιος 2023

H ΕΛΟΠΥ συμμετέχει στη νέα σειρά docuseries «OCEAN TITANS» που δημιουργεί το World Ocean Council (επίσημος παρατηρητής Ωκεανών του ΟΗΕ – 35,000 Μέλη). Παρουσιάζονται κορυφαίοι ακαδημαϊκοί ηγέτες, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και βιομηχανίας – και όλοι όσοι χαράσσουν μια νέα πορεία για την επιτάχυνση της «Δεκαετίας Ocean Action» στη διάσωση των ωκεανών, με καινοτόμες, νομοθετικές και στρατηγικές λύσεις. Η σειρά θα παρουσιάσει την επιστήμη και το business των ωκεανών, την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων και τη σημασία της εφαρμογής των SDG 14 του ΟΗΕ και ειδικά αυτών που σχετίζονται άμεσα  με τη θάλασσα.

Η ομάδα της ΕΛΟΠΥ βρέθηκε σε Αστακό και Βόνιτσα με την ομάδα της Special Interest Films, που σε συνεργασία με το World Ocean Council δημιουργούν αυτήν την καμπάνια με επίκεντρο τη διάσταση του ωκεανού σε όλους τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals).

Τo video μεταδόθηκε και θα διανεμηθεί στο reuters.com μέσω του παγκόσμιου digital network του για 12 μήνες, με 10.000 εγγυημένους μοναδικούς θεατές τους 2 πρώτους μήνες και πάνω από 1 εκατομμύριο εμφανίσεις και θα προωθηθεί μέσω newsletters στα 35.000 μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ωκεανών (WOC). Παράλληλα, θα φιλοξενηθεί στο www.theoceantitans.com,  με επιμέλεια εκδοτικού περιεχομένου από αξιωματούχους του ΟΗΕ, Υπουργούς, ακαδημαϊκούς, ΜΚΟ και παγκόσμιους εμπειρογνώμονες.

Παρακολουθήστε το video εδώ.