Ημερίδα ΥΠ.Α.Α.Τ και ΕΛΟΠΥ: Η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια Βασικός Πυλώνας Ανάπτυξης

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020 – Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οργάνωσαν ημερίδα στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης AGROTICA, με τίτλο «Η Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια,  βασικός πυλώνας ανάπτυξης».

Η θεματολογία της ημερίδας, που διεξήχθη το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, 2020, κάλυψε όλα τα βασικά ζητήματα του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας – περιβάλλον, ευζωία, αξία του κλάδου στην ελληνική κοινωνία, αειφορία, θεσμικές μεταρρυθμίσεις, με παρουσιάσεις της Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ, Αρμόδιας για την Αλιευτική Πολιτική, κ. Φωτεινής Αραμπαντζή, του Προέδρου της ΕΛΟΠΥ κ. Απόστολου Τουραλιά και των κ.κ. Γιάννη Πελεκανάκη, Γενικού Διευθυντή Συνδέσμου Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών,  Λεωνίδα Παπαχαρίση, Συντονιστή Επιστημονικής Επιτροπής ΕΛΟΠΥ, Δρ. Μανώλη Τσαπάκη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και Μαρίνας Πέτρου, Γενικής Διευθύντριας Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας ΥΠΑΑΤ.

Στην ομιλία του ο Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ, είπε, μεταξύ άλλων: “Aισθανόμαστε ενεργή, στην προσπάθειά μας, τη συνδρομή της Πολιτείας, η οποία εκφράζεται μέσω μιας ειλικρινούς, διαρκούς και αποδοτικής συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αντιλαμβάνονται πλήρως τη δυναμική μας, γνωρίζουν τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στηρίζουν αποτελεσματικά την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια».

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων υπηρεσιών διαφόρων Υπουργείων, Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής από όλη τη χώρα, των 23 εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ και συλλογικών φορέων Αλιείας.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας