Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Blue Economy Forum

Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Blue Economy Forum του Οικονομικού Forum Δελφών

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν χορηγός και συμμετείχε στις συζητήσεις του Blue Economy Forum της ψηφιακής διάσκεψης με θέμα “Ο Δρόμος για την Πράσινη Ανάκαμψη”, που διοργανώθηκε στις 2 Μαρτίου 2021 από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Όσο αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, τόσο αυξάνει και η αναγνωρισμένη ανάγκη για μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεϊνούχων τροφών. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι το ψάρι αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης σε διεθνές επίπεδο, μια ενότητα του Forum ήταν αφιερωμένη στην Αλιεία και την Ιχθυοκαλλιέργεια. Στη σχετική συζήτηση έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, η Lara Barazi-Γερουλάνου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), ο Houssam Hamza, Πρώτος Αντιπρόεδρος στη Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) και η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, με συντονιστή τον Φίλιππο Παπαγεωργίου, Διευθυντή του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης της Αλιείας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Υδάτων και Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η εξέλιξη καινοτόμων τεχνολογιών στη βιώσιμη ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας, η εφαρμογή των περιβαλλοντικών και  κοινωνικών κριτηρίων διακυβέρνησης των εταιρειών του κλάδου, οι ορθές πρακτικές που συμβάλλουν στην προστασία της Μεσογείου, καθώς επίσης και ο τρόπος που ο κλάδος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις την περίοδο της πανδημίας.

Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, Ισμήνη Μπογδάνου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς, στην Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε με διαφάνεια στους πελάτες και στους καταναλωτές ακριβή επιστημονική πληροφόρηση, ώστε να επιλέγουν συνειδητά τα ψάρια των μελών μας. Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα εξελιγμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας, οδηγούς καλών πρακτικών και το ιδιωτικό πρότυπο Πιστοποίησης Fish from Greece, το οποίο, μέσα από εντατικούς ελέγχους διασφαλίζει την ασφάλεια τροφίμων, την υγεία και την ευζωία των ψαριών μας, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και το σωστό περιβάλλον εκτροφής τους.».

Το Διαδικτυακό Forum ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή πέντε Υπουργών από την Ελλάδα και την Πορτογαλία, την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και δύο Γενικούς Γραμματείς – από την Ένωση για τη Μεσόγειο και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου αντίστοιχα. Περισσότεροι από 20 ειδικοί του κλάδου, φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων συμμετείχαν στην Ψηφιακή Διάσκεψη είτε σαν ομιλητές είτε σαν συντονιστές, ενώ συνολικά 1.200 χρήστες έκαναν εγγραφή στην πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν το Forum – εκτιμάται ότι περισσότεροι από 700 άνθρωποι το παρακολούθησαν μέσα από το site www.blueeconomy.gr και ότι πάνω από 1.100 άνθρωποι το παρακολούθησαν μέσα από το live που έγινε στη σελίδα του Forum στο Facebook.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας