Καθαρισμός του λιμανιού Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα από την ΕΛΟΠΥ

– Στη δράση συμμετείχαν δύτες και εθελοντές από τις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας

 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου Πρέβεζας, κ. Νικόλαου Γεωργάκου, οργάνωσε και συντόνισε τον καθαρισμό του βυθού στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Θωμά, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, με την εθελοντική συμμετοχή της Καταδυτικής Εταιρείας ΘΕΤΙΣ και εργαζομένων από τοπική εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας – μέλος της ΕΛΟΠΥ.

Η ΕΛΟΠΥ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και είναι παρούσα σε δράσεις που σχετίζονται με την ποιότητα της ζωής και της βιοποικιλότητας μέσα και γύρω από τη θάλασσα, ειδικά στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-μέλη της. Ένα καθαρό λιμάνι ισοδυναμεί με μία καθαρή θάλασσα, με ανάπλαση του βυθού και προστασία της θαλάσσιας ζωής – σε μία περιοχή πολύ πλούσια σε φυτοπλαγκτόν, ψάρια και χελώνες καρέτα-καρέτα. Την ίδια στιγμή, ένα καθαρό και περιποιημένο λιμάνι βελτιώνει την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Στη δράση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αργυρός, ενώ από τη μεριά της ΕΛΟΠΥ, επικεφαλής για τη δράση ήταν ο κ. Χαράλαμπος Κοντονάσιος. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Γεωργάκος, επισκέφτηκε το λιμάνι και συνεχάρη την ΕΛΟΠΥ για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής ευθύνης από την ΕΛΟΠΥ και τα 23 Μέλη της, σε πολλές περιοχές της χώρας όπου δραστηριοποιείται ο Κλάδος, με στόχο τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας