Σεμινάριο μαγειρικής ψαριών με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη

3ο Fish from Cooking Academy με τον food blogger Δημήτρη Παπαζυμούρη “Cucina Caruso”

 

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 διοργανώθηκε το 3ο κατά σειρά σεμινάριο στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης της νέας γενιάς μαγείρων γύρω από το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Εμβάθυνση στη μαγειρική ψαριών: Η φρεσκάδα της πρώτης ύλης και η διαδικασία θερμικής ή χημικής μετουσίωσης των πρωτεϊνών». Ο food blogger Δημήτρης Παπαζυμούρης μίλησε για τη σημασία του να χρησιμοποιείς ποιοτικές πρώτες ύλες, για το πόσο απαραίτητο είναι να είναι φρέσκο το ψάρι ειδικά στις ωμές παρασκευές, καθώς και για τη φυσιολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ψαριού και τι πρέπει να προσέξουμε κατά το μαγείρεμά του. Εξήγησε τη διαδικασία μετουσίωσης της πρώτης ύλης μέσω δυο μορφών μαγειρικής και αναφέρθηκε στις μαγειρικές αρχές γεύσης και σύνθεσης.

Μετά το θεωρητικό κομμάτι και μερικά βιωματικά παραδείγματα που μοιράστηκε ο Δ. Παπαζυμούρης, περάσαμε στην πράξη, όπου παρουσιάστηκαν τρεις συνταγές – δύο με θερμική επεξεργασία και μία με χημική: Πικάντικο και αρωματικό σεβίτσε τσιπούρας με 4 εσπεριδοειδή, Λαβράκι ψημένο σε κρούστα αλατιού και Φιλέτα τσιπούρας τηγανισμένα σε νόστιμο κουρκούτι. Σε όλες τις συνταγές χρησιμοποιήθηκαν ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στη LE MONDE από το Fish from Greece Cooking Academy θα συνεχιστούν σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη φρεσκάδα, τη γεύση και την ευελιξία των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

 

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας