Το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και στην Ιταλική αγορά

Το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας πρωταγωνιστεί και στην Ιταλική αγορά

  • Συνεργασία της ΕΛΟΠΥ με δημοφιλείς Ιταλούς σεφ και influencers

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα επικοινωνίας στην Ιταλία, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά όσον αφορά τις εξαγωγές του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας απορροφώντας το 32% της εγχώριας παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιού. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας που μεγαλώνουν στα διάφανα, πεντακάθαρα νερά της χώρας μας κάτω από τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε μέσα στο 2021 με 7 δημοφιλείς Ιταλούς σεφ, food bloggers και influencers οι οποίοι μέσα από τις πρωτότυπες αναρτήσεις, τις ιστορίες, τις συνταγές και τα βίντεο τους ανέδειξαν τη φρεσκάδα, την απαράμιλλη ποιότητα και γεύση των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και την υψηλή διατροφική αξία τους.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΟΠΥ διατήρησε για 2η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με τον διάσημο Ιταλό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή, Simone Rugiati (πρεσβευτή του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας στην Ιταλία), ο οποίος παρουσίασε στο κοινό του κομψά και πρωτοποριακά πιάτα με ψάρια Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, όπως το «Mangianza»,mangiare + abbondanza” (eng. eat + abundance) το οποίο συνδυάζει και τα 5 είδη ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ωμά και μαγειρεμένα, εξισορροπώντας και κορυφώνοντας τη γεύση τους.

Παράλληλα, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε με ανερχόμενους σεφ, όπως ο Federico Fusca και ο Simone Finettiπου ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να «παντρεύουν» στα πιάτα τους ελληνικές και ιταλικές γεύσεις, αλλά και διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις. Τόσο τα τυροπιτάκια με φιλέτο τσιπούραςτου Federico Fusca, όσο και τo λαβράκι στο φούρνο με γιαούρτι και μυρωδικά του Simone Finetti θα συναρπάσουν μέχρι και τους πιο επιλεκτικούς γευσιγνώστες.

Την ομάδα των πρεσβευτών του ελληνικού ψαριού στην Ιταλική αγορά συμπλήρωσαν καταξιωμένοι influencers και bloggers, όπως η Aurora Cavallo – Cooker Girl και η Ivana Ester Marra – Studenti Ai Fornelli, δύο φοιτήτριες με πάθος για την μαγειρική, η Maria Sole – Marysol_life, δασκάλα και μητέρα του Noah και η πενταμελής οικογένεια Veronese – notordinaryfamily που με τις διασκεδαστικές συνταγές τους κατέστησαν το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού, οικογενειακού τραπεζιού.

Η τσιπούρα, το λαβράκι, το φαγκρί βραχύπτερο, ο κρανιός και το μαγιάτικο ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece, μέσα από τα Instagram posts και stories των chefs και influencers, έφτασαν χιλιάδες προβολές, αλλά και σε κάθε Ιταλικό σπίτι με το πάτημα ενός πλήκτρου!

 

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας