Το 4o Cooking Academy μας ταξιδεύει στην Ασία

Fish from Greece Cooking Academy: Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας μάς ταξιδεύουν στην Ασία και τις γεύσεις της

  • 4ο δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής στη LE MONDE με τη σεφ Δήμητρα Παναγιωτοπούλου

Την Παρασκευή 08 Απριλίου 2022, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE, διοργάνωσε το 4ο κατά σειρά δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής για τους σπουδαστές της σχολής με θέμα: “Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μάς ταξιδεύουν στην Ασία και τις γεύσεις της”.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Executive Chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, απόφοιτος της  σχολής CCA στο San Francisco των ΗΠΑ και Πτυχιούχος ζαχαροπλαστικής της  σχολής Academy of Culinary Arts of London. Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι εκπαιδεύτρια σε μεγάλη Επαγγελματική Σχολή στην Αθήνα και αγαπά ιδιαίτερα την Ασιατική κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν οι παρακάτω 4 συνταγές με την ενεργό συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων: Φρέσκα ρολά Κρανιού με σως φιστικιού, Spring Rolls με λαβράκι και σως λάιμ, Sushi sandwich με λαβράκι και Kimbap τσιπούρας (Κορεάτικο sushi). Η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου μοιράστηκε με τους σπουδαστές όλα τα μυστικά για το σωστό τύλιγμα των springrolls και του sushi, καθώς και την τεχνική για τη δημιουργία του sushi sandwich – μία συνταγή που έκλεψε τις εντυπώσεις!

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στη LE MONDE από το Fish from Greece Cooking Academy θα συνεχιστούν και το επόμενο εξάμηνο, σε συνεργασία με δημοφιλείς σεφ, μάγειρες και food bloggers, με στόχο τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς των μαγείρων για την ποιότητα, τη γεύση και τη φρεσκάδα του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας.

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας