Μάθετε για την ημέρα Υδατοκαλλιέργειας σε συνεργασία με ΕΛΟΠΥ & Πανεπιστημίου Πατρών. Συζητήσεις για κλιματική αλλαγή, R&D και προκλήσεις του κλάδου.

2η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ

To Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ιδρύθηκε πέρυσι, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας, στις 30 Νοεμβρίου 2020. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιχθυολόγων και άλλους φορείς.  Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, με θέμα «Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει την  Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια την εποχή των μεγάλων προκλήσεων».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών η κλιματική αλλαγή, οι αλιευτικοί πόροι και οι υδατοκαλλιέργειες, οι ανθρώπινοι πόροι και η αγορά εργασίας στις υδατοκαλλιέργειες, καινοτόμες προσεγγίσεις (R&D) και διακρατικές δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις υδατοκαλλιέργειες.

Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει ενεργά τις δράσεις που αφορούν τον Κλάδο και τις πρωτοβουλίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της χώρας μας, με στόχο να γίνει γνωστή η δραστηριότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο ευρύ κοινό και να εδραιωθεί η ταυτότητα του ελληνικού ψαριού.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας