Η 4η δράση δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στην Κάρυστο από την ΕΛΟΠΥ. Στήριξη της πρόληψης και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

4η δράση δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου από την ΕΛΟΠΥ

Ολοκληρώθηκε η 4η δράση δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Κάρυστο

 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποιεί από την αρχή τους έτους μία σειρά από δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-Μέλη της.

Η 4η κατά σειρά δράση με κεντρικό μήνυμα «Στηρίζουμε την πρόληψη» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Μώρος», στην Κάρυστο. Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία-μέλος της ΕΛΟΠΥ «Blue Farm Ιχθυοκαλλιέργειες, με συντονίστρια την κα Άννα Καλούμενου. Η δράση απευθυνόταν τόσο στις εργαζόμενες της τοπικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας όσο και σε όλες τις κατοίκους του Δήμου Καρύστου.

Στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο έλαβαν μέρος συνολικά 29 γυναίκες. Οι δράσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης, αλλά και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας