Πρόληψη καρκίνου μαστού στην Ελλάδα: Δράση δωρεάν ελέγχου από την ΕΛΟΠΥ και ΕΑΕ σε τρεις πόλεις.

5η Δράση Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου από την ΕΛΟΠΥ

Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, σε τρεις πόλεις στη Δ. Ελλάδα

 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο πλαίσιο πολυδιάστατου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-μέλη της. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά δράσεις σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και οι τρεις τελευταίες έλαβαν χώρα στις 5-7 Οκτωβρίου 2022 στον Αστακό, τη Βόνιτσα και την Ηγουμενίτσα.

Ο προληπτικός έλεγχος έγινε με κινητό μαστογράφο της ΕΑΕ. Aπευθυνόταν στις γυναίκες που εργάζονται στις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και σε όλες τις γυναίκες της κάθε περιοχής όπου υλοποιήθηκε η δράση. Η 5η κατά σειρά δράση πρόληψης της ΕΛΟΠΥ έγινε στις 5 Οκτωβρίου στο συσκευαστήριο της Avramar, στην Τσαπουρνιά Αιτωλοακαρνανίας, και η επόμενη στις 6 Οκτωβρίου στο συσκευαστήριο της Avramar, στη Βόνιτσα. Η εβδομάδα πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην Ηγουμενίτσα, με τη συμμετοχή των Μελών της ΕΛΟΠΥ που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία και την υποστήριξη του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Ηγουμενίτσας.

Παρόντες στις δράσεις ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΠΥ Ιωάννης Χεκίμογλου, ο ταμίας της ΕΛΟΠΥ Κώστας Μπόκας, το Μέλος ΔΣ ΕΛΟΠΥ Στέφανος Ντήμας, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας Νικολέττα Λάμπρου, ο Cluster Manager Θεσπρωτίας Χαράλαμπος Κοντονάσιος, ο  Administrator Cluster Αστακού Δημήτρης Καραδήμας και πολλά ακόμη στελέχη της ΕΛΟΠΥ.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο αγκαλιάζουν οι 22 εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ, είναι να επισκεφθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις εξετάσεις να προσφέρονται συστηματικά, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση, του καρκίνου του μαστού.


 width=

 

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας