Ενημερωθείτε σχετικά με το 5ο σεμινάριο μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε στη LE MONDE με ελληνικά ψάρια εκτροφής, εμπνευσμένο από κουζίνες του κόσμου!

5ο Σεμινάριο Μαγειρικής εμπνευσμένο από τις κουζίνες του κόσμου

5o σεμινάριο μαγειρικής στη LE MONDE εμπνευσμένο από τις κουζίνες του κόσμου

 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης της νέας γενιάς μαγείρων για το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 19/12, το 5ο  κατά σειρά Fish from Greece Cooking Academy στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MOMDE.

Το δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής παρουσίασε η Executive Chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου και είχε θέμα «Το ελληνικό ψάρι εκτροφής στις κουζίνες του κόσμου». Με τη συμμετοχή των σπουδαστών δημιουργήθηκαν 4 λαχταριστές συνταγές με επιρροές από 4 διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές και αρώματα της Ασίας:

  • Σούπα miso με κρανιό ελληνικής εκτροφής –  από την Ιαπωνία
  • Ρολάκια από iceberg με κρανιό ελληνικής εκτροφής σε γλυκόξινη σάλτσα – από την Ινδονησία
  • Φαγκρί βραχύπτερο ελληνικής εκτροφής στον φούρνο με σάλτσα στρειδιών και μαύρων φασολιών – από την Κίνα
  • Fajitas με λαβράκι ελληνικής εκτροφής, λαχανικά και πικάντική σάλτσα – από το Μεξικό

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκαν ολόφρεσκα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας από τις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια η ΕΛΟΠΥ προσφέρει δωρεάν όλα τα ψάρια που χρειάζεται η σχολή για τις ανάγκες των εργαστηριακών της μαθημάτων.

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας