Κρανιός ψητός στη λαδόκολλα

Mε γλυκοπατάτες και φινόκιο - Από το Γιάννη Μπουροδήμο

Κρανιός ψητός στη λαδόκολλα

Κρανιός

Ψάρι στο φούρνο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κρανιός FFG πάνω από κιλό σε 4 φιλέτα
2 γλυκοπατάτες, γύρω στα 400 γρ.
1 φινόκιο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο τσίπουρο
λίγο άνηθο

Κρανιός

Ψάρι στο φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε τον Κρανιό ή τον αγοράζουμε φιλεταρισμένο. Κόβουμε την κάθε μεριά σε 2 φιλέτα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό στο μάτι και τις βράζουμε μέχρι σχεδόν να έχουν γίνει. Παράλληλα καθαρίζουμε το φινόκιο αφαιρώντας τα εξωτερικά του φύλλα. Αν έχει πρασινάκια, τα αφαιρούμε.

Κόβουμε στη μέση το Φινόκιο. Αφαιρούμε το σκληρό κεντρικό κομμάτι με ένα μαχαίρι.

Κόβουμε το κάθε κομμάτι στα δυο. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ή καλύτερα με μαντολίνο το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Τις κρατάμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 4-5 χιλιοστών. Τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατιπιπερώνουμε.

Κόβουμε για κάθε άτομο 2 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο. Στο μέσο τους βάζουμε, εναλλάξ, μια σειρά από πατάτες, μια από φινόκιο και μια δεύτερη απ’ το καθένα. Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.

Πασπαλίζουμε με άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και από 1 κ.σ. τσίπουρο σε κάθε φιλέτο. Κλείνουμε καλά τα πακετάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά το κάθε ένα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας