Φέτες μαγιάτικου σε παπιγιότ με λαχανικά, μυρωδικά & ούζο

Από Cucina Caruso

Φέτες μαγιάτικου σε παπιγιότ με λαχανικά, μυρωδικά & ούζο

Μαγιάτικο

Ψάρι στο φούρνο

2 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φέτες μαγιάτικο
1/2 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
1 κολοκυθάκι, σε φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1/2 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
1/2 πορτοκαλί πιπεριά, σε λωρίδες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
4 λεπτές φέτες λεμόνι
από 2 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, φρέσκο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, φρέσκο μάραθο (ό,τι βρείτε απ’ αυτά)
30 ml. ελαιόλαδο
25 ml. ούζο ή λευκό κρασί
1 αστεροειδής γλυκάνισος (μόνο αν χρησιμοποιήσετε το ούζο)
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλα περίπου 80 εκ.

Μαγιάτικο

Ψάρι στο φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία υλικών
Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και το λεμόνι. Κόβουμε μια λαδόκολλα περίπου 80 εκ. μήκος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με πάνω-κάτω αντιστάσεις.

Ετοιμάζουμε το παπιγιότ
Βάζουμε τη λαδόκολλα κάθετα σε ένα ταψί ώστε το πλάτος της να πιάσει το μήκος του, απ’ την απέναντι πλευρά να έχουν περισσέψει περί τα 5 εκατοστά πάνω απ’ το ταψί και το υπόλοιπο μήκος της να μείνει προς εσάς. Στο κέντρο της αρχίζουμε να τοποθετούμε τις φέτες φινόκιο, μετά το κολοκύθι, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Τα αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά. Σε αυτή τη βάση, ακουμπάμε τις δυο φέτες του μαγιάτικου, τις οποίες επίσης αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Πάνω απ’ τις φέτες του μαγιάτικου ρίχνουμε τα μυρωδικά και ακουμπάμε τις φέτες λεμόνι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω απ’ τα ψάρια και το ούζο (ή κρασί) στα λαχανικά.

Κλείνουμε & ψήνουμε το παπιγιότ
Γυρνάμε τη λαδόκολλα πάνω απ’ το ψάρι. Αρχίζουμε να κλείνουμε το παπιγιότ διπλώνοντας πρώτα τις πλάγιες πλευρές. Θα πρέπει η κόλλα να γυρίσει 2 -3 φορές ώστε να κλείσει ερμητικά. Στη συνέχεια θα κλείσουμε τη μεγάλη πλευρά (κατά μήκος του ταψιού) που είναι απέναντί σας. Εκεί θα πρέπει να δούμε αν χρειαζόμαστε να κόψουμε ένα μέρος απ’ τη λαδόκολλα ώστε να είναι εύκολο να γυρίσουμε τις άκρες της. Ολοκληρώνουμε το δίπλωμα του παπιγιότ, το τοποθετούμε με το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 17’-20’ .

Σερβίρισμα
Είναι πολύ όμορφο το παπιγιότ να έρθει στο τραπέζι και ν’ ανοίξει εκεί, αχνίζοντας και γεμίζοντας αρώματα μάραθου τον χώρο. Το σερβίρισμα στα πιάτα μπορεί να γίνει από εκεί. Επίσης μπορεί κάποιος να προετοιμάσει εξαρχής τα παπιγιότ σε ατομικές μερίδες, κάτι που είναι ιδανικό για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα σε επίσημο ή γιορτινό τραπέζι.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας