Φαγκρί all’acqua pazza (σε τρελό νερό)

Φαγκρί

Ψάρι στο τηγάνι

2 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φιλέτα φαγκρί βραχύπτερο Fish from Greece (800 γρ.)

100 ml λευκό κρασί

50 γρ. ελιές taggiasche

150 γρ. τοματίνια

1 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Φαγκρί

Ψάρι στο τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το ψάρι κάτω από τρεχούμενο νερό, παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και ξεκινάμε να το καθαρίζουμε με έναν απολεπιστή ψαριού, ή εναλλακτικά με ένα κουτάλι ή μαχαίρι, από την ουρά προς το κεφάλι με ελαφριά πίεση, επαναλαμβάνοντας την κίνηση αρκετές φορές. Κόβουμε το ψάρι και μετά συνεχίζουμε με το φιλετάρισμα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα δύο φιλέτα, πρώτα από την πλευρά του δέρματος και μετά από την πλευρά της σάρκας.

Ντεγκλασάρουμε αμέσως με λευκό κρασί και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό για να δημιουργήσουμε ένα «γκουαζέτο». Τέλος προσθέτουμε τα τοματίνια και τις ελιές.

Μαγειρεύουμε το ψάρι για περίπου άλλα 5 λεπτά. Έπειτα το αφαιρούμε από το νερό μαγειρέματος και αφήνουμε να στεγνώσει σε ξεχωριστό πιάτο.

Μόλις στραγγίσει καλά το νερό, ζεσταίνουμε το ψάρι μαζί με την έτοιμη σάλτσα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για το σερβίρισμα, βάζουμε μια ή δύο κουταλιές από τη σάλτσα στο πιάτο και τοποθετούμε τα φιλέτα στο κέντρο, με την πέτσα προς τα πάνω. Κόβουμε μερικά φρέσκα τοματίνια για να διακοσμήσουμε το φιλέτο, και προσθέτουμε μερικές ελιές και φύλλα μαϊντανού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας