ΕΛΟΠΥ: Παρούσα στο 16ο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

Δυναμική παρουσία της ΕΛΟΠΥ στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

  • Διάλεξη με θέμα: Η συμβολή της διατροφής των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στη θρεπτική τους αξία

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με στόχο την ανάδειξη των διατροφικών χαρακτηριστικών των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και της υψηλής θρεπτικής τους αξίας, συμμετείχε ως ασημένιος χορηγός στο διαδικτυακό 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, που διοργανώθηκε στις 09-12 Δεκεμβρίου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η ΕΛΟΠΥ πραγματοποίησε Δορυφορικό Συμπόσιο με θέμα «Η συμβολή της διατροφής των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στη θρεπτική τους αξία» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας και πλούσιο ερευνητικό έργο.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, το κοινό των Διατροφολόγων-Διαιτολόγων είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε βάθος για τις μεθόδους με τις οποίες διασφαλίζεται η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της ιχθυοκαλλιέργειας, για την υψηλή διατροφική αξία των εκτρεφόμενων ψαριών και τις νέες τεχνολογίες επιμήκυνσης του χρόνου ζωής τους, καθώς και για τη σύνθεση των σύγχρονων ιχθυοτροφών και τη φυσιολογία θρέψης των ψαριών.

Αναλυτικά, εισηγητές ήταν οι: ο Δρ. Ιωάννης Νέγκας, Διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ.), η Δρ. Έλενα Μεντέ, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής και στο Εργαστήριο Ιχθυολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, η Δρ. Κωνσταντίνα Τζιά, Καθηγήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Δρ. Κρίτων Γρηγοράκης, Διευθυντής Ερευνών – Ποιότητα ιχθύων, Επιστήμη Τροφίμων, στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ.) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) και η Δρ. Φανή Τσιρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Μηχανικής και Επεξεργασίας Τροφίμων, Τμήμα  Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συντονίστρια του Συμποσίου ήταν η Κατερίνα Λύτρα, Senior Veterinarian & Aquaculture Specialist, Eπιστημονική Σύμβουλος & Συντονίστρια της  Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΠΥ.

Η ΕΛΟΠΥ, επίσημος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, στηρίζει σταθερά όλους τους θεσμούς και τις δράσεις που συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στην κοινωνική αποδοχή και καταξίωση του φρέσκου ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας