Ευζωία Ιχθύων: Σεμινάριο κατάρτισης στελεχών ιχθυοκαλλιέργειας

To πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Κατάρτιση στελεχών ιχθυοκαλλιέργειας για την ευζωία ψαριών (λαβράκι & τσιπούρα) σε εντατικές συνθήκες εκτροφής» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΛΟΠΥ και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκε ο Οδηγός Ευζωίας Μεσογειακών Ιχθύων, ο οποίος υλοποιήθηκε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή της ΕΛΟΠΥ, και έχει επικυρωθεί από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ως Εθνικός Οδηγός όσον αφορά στον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν τα στελέχη του κλάδου ουσιαστικότερη και τεκμηριωμένη γνώση για τις πρακτικές της παραγωγικής διαδικασίας που επιδρούν στην ευζωία των θαλάσσιων οργανισμών.  

Οι 40 συμμετέχοντες στο σεμινάριο είχαν την δυνατότητα να συνδυάσουν την εμπειρία τους με την επιστημονική γνώση και να αναδείξουν τα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας για την ευζωία των διαχειριζόμενων θαλάσσιων οργανισμών.

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα σεμινάρια για το σύνολο των δραστηριοποιούμενων στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών. 

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας