Προσφορά της ΕΛΟΠΥ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Η ΕΛΟΠΥ προσφέρει φρέσκα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών.

 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), η οποία αντιπροσωπεύει το 80% της εγχώριας παραγωγής, προσφέρει σταθερά, σε μηνιαία βάση, φρέσκα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές από τις εταιρείες-μέλη της.

Η πρώτη παράδοση ψαριών έγινε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, όπου η ΕΛΟΠΥ προσέφερε 240 τσιπούρες για τις ανάγκες σίτισης των ωφελούμενων του προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η μηνιαία δωρεά πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεισφορά τοπικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας  – μελών της ΕΛΟΠΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών.

Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας που φέρουν την πιστοποίηση Fish from Greece, μεγαλώνουν κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές στα ιχθυοτροφεία των μελών της ΕΛΟΠΥ και αποτελούν μία τροφή με υψηλή διατροφική αξία και πλούσια σε Ω3 λιπαρά, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.

Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από δράσεις Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΟΠΥ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθαρισμούς βυθών σε λιμάνια και την προσφορά ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παιδιά.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας