Συνεργασία της ΕΛΟΠΥ με την κολυμβητική ομάδα WeSwim


Η κολυμβητική ομάδα WeSwim κολυμπά στα πεντακάθαρα νερά της Αργολίδας, δίπλα στους κλωβούς της «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου».

 

«Κολυμπάμε και γνωρίζουμε το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας» – Αυτό ήταν το μήνυμα τουGastro-Swim event που διοργάνωσε η ΕΛΟΠΥ το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021, στο Βιβάρι, έξω από το Ναύπλιο, σε συνεργασία με την κοινωνική – μη ανταγωνιστική ομάδα κολύμβησης WeSwim.

Η θάλασσα είναι το σπίτι της ΕΛΟΠΥ, εκεί όπου μεγαλώνουν με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και το δεύτερο σπίτι των κολυμβητών. Στόχος του κολυμβητικού αυτού event ήταν να αναδείξουμε τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών, την καθαρότητα και διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ψάρια μας, αλλά και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που συνυπάρχουν αρμονικά.

Οι κολυμβητές/τριες αφού έκαναν μία διαδρομή περίπου 2χλμ στον κόλπο του Βιβαρίου, μεταφέρθηκαν με σκάφος της μονάδας στη Νήσο Πλατιά, όπου βρίσκονται οι κλωβοί της εταιρείας – μέλος της ΕΛΟΠΥ, «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου». Εκεί, κολυμπώντας κοντά στους κλωβούς, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το φυσικό περιβάλλον των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και να ενημερωθούν από τον Ιχθυολόγο της μονάδας για τη διαδικασία εκτροφής, τις τροφές, τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται. Μετά την επίσκεψη στη μονάδα, τα μέλη της ομάδας WeSwim απόλαυσαν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια από την «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου» στην ψαροταβέρνα «Μπορέλι», στο Βιβάρι, ενώ η ημέρα έκλεισε με μία όμορφη βόλτα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας