Δυνατότητες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια: 4ο BlueFocus

Οι προοπτικές απασχόλησης για τους νέους και νέες στην ιχθυοκαλλιέργεια, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο της Γαλάζιας Οικονομίας, ήταν ένα από τα βασικά θέματα του Blue Focus με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ

 

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023. To νέο Blue Focus που πραγματοποιήθηκε από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ είχε στόχο να ενημερώσει τους νέους για τα επαγγέλματα της Θάλασσας ώστε να βρουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει στη Γαλάζια Οικονομία.
To Blue Focus μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του Facebook fishfromgreece και της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGeneration Project Greece. Συμμετείχαν η κα. Δανάη Αραμπατζή, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Ιχθυοπαθολογίας στο Galaxidi Marine Farm και η Δρ. ‘Ελενα Γκολομάζου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

H Δρ. Έλενα Γκολομάζου, τόνισε ότι η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας κλάδος με πολύ μεγάλη προοπτική απασχόλησης εργασίας, διότι υπάρχει η δυνατότητα επιλογής εργασιακού περιβάλλοντος όπως και γεωγραφικής επιλογής. Υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεχής ζήτηση εργαζομένων πολύ υψηλών προσόντων, καθώς ένα μεγάλο φάσμα επιστημών εξυπηρετούν τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, με δυνατότητες απασχόλησης σε τομείς όπως περιβαλλοντολογία, βιολογία, ιχθυολογία, οικονομικά, μάρκετινγκ, πωλήσεις, διασφάλιση ποιότητας, HR.

Η κα. Δανάη Αραμπατζή μοιράστηκε το πως ξεκίνησε και εξελίσσει δυναμικά την επαγγελματική της πορεία. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο κλάδος έχει μεγάλες προοπτικές απασχόλησης, καθώς υπάρχει παρουσία στην Ελλάδα σε 10 από τις 13 περιφέρειες. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 70% της γης καλύπτεται από νερό, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι είναι φυσικό να υπάρχουν πολλά πεδία και τομείς για κάποιον να εργαστεί στον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας.

 

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας