Ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια: 3ο blueTALK

Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 3ου blueTALK με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ

 

To 3ο blueTALK, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, είχε σαν στόχο να βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν τα Επαγγέλματα της Θάλασσας και να βρουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει στη Γαλάζια Οικονομία. Στις συζητήσεις που αφορούσαν τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) εκπροσώπησε η Iσμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.

To 3ο blueTALK μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGeneration Project Greece στο Facebook με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου, όπως ο κ. Σάββας Σμυρνάκης, Ιχθυολόγος, Πρόεδρος Ιχθυεμπόρων Ιχθυόσκαλας Πειραιά και ο κ. Νίκος Θεράπος, Διευθυντής Πολιτικής και Οικονομικών Enaleia.

Η Ισμήνη Μπογδάνου, εκ μέρους της ΕΛΟΠΥ και των 22 εταιρειών-μελών της, τόνισε ότι η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, εξαγωγικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και σήμερα απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερα από 12.000 άτομα σε 11 από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες, νησιωτικές περιοχές. Η κα Μπογδάνου αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες εργασίας στην ιχθυοκαλλιέργεια και στα κίνητρα που δίνονται στους εργαζόμενους, καθώς και στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές απασχόλησης για τις γυναίκες, σε διάφορους τομείς όπως οικονομικά, μάρκετινγκ, πωλήσεις, διασφάλιση ποιότητας, HR, περιβαλλοντολογία, βιολογία, ιχθυολογία – από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι τις ιδρυτικές και διευθυντικές θέσεις.

 

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας