Η ΕΛΟΠΥ συμμετέχει στο διαγωνισμό Olivier Roellinger

Η ΕΛΟΠΥ συμμετέχει στο διαγωνισμό Olivier Roellinger

 

ΕΛΟΠΥ με εκπρόσωπο τη Διευθύντρια Επικοινωνίας Ισμήνη Μπογδάνου, συμμετείχε στην κριτική επιτροπή, στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής «Olivier Roellinger για τη διαφύλαξη θαλάσσιων πόρων».

Η σχολή LE MONDE της Αθήνας, υποδέχτηκε την 10η διοργάνωση του διαγωνισμού, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Νέοι φοιτητές σχολών μαγειρικής από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, έδειξαν το μαγειρικό τους ταλέντο, υπερασπίζοντας τη δέσμευσή τους για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων. Ο στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση, των μελλοντικών μαγείρων και επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης, σχετικά με τους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να κατευθύνουν τους πελάτες, ως προς τη σωστή επιλογή ειδών που κινδυνεύουν από υπεραλίευση.

Ο διαγωνισμός είχε έντονες συγκινήσεις και το βραβείο έλαβε διαγωνιζόμενη από την Κύπρο που πρότεινε συνταγή λεονταρόψαρο, ένα ξενικό είδος που έχει κατακλύσει τη Μεσόγειο.

Η κα Μπογδάνου ανέφερε:

«Μια ακόμη άψογη διοργάνωση στη Le Monde. Οι σημερινοί σπουδαστές, είναι οι chefs του αύριο, αυτοί που θα δημιουργήσουν τις νέες τάσεις στην παγκόσμια διατροφή. Το να επιλέγουν τη σωστή 1η ύλη με γνώμονα την επίπτωση της επιλογής τους στο θαλάσσιο οικοσύστημα και τους θαλάσσιους πόρους, είναι πολύ σημαντικό. Στη δημιουργία γευστικών συνταγών, η επιλογή ειδών ιχθυοκαλλιέργειας είναι μια συνειδητή απόφαση και η μόνη λύση έναντι της υπεραλίευσης.»

Οι νέοι φοιτητές, αντιπροσωπεία μαθητών της σχολής Dinard στη Γαλλία και στελέχη της LE MONDE, έγιναν δεκτοί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, σε μια εορταστική δεξίωση ενόψει της 10ης επετείου του διαγωνισμού. Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε η κα. Lara Barazi, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας