Πρόγραμμα Διατροφής «Μαγειρεύω – Ενδυναμώνω» με Ψάρια Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας

Συνεργασία της ΕΛΟΠΥ με τον Διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και τη Σεφ Ντίνα Νικολάου

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετέχει στο πρόγραμμα «Μαγειρεύω-Ενδυναμώνω», το οποίο υλοποιούν η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου και ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, με μια σειρά από υγιεινές συνταγές με ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που ενδυναμώνουν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό, χωρίς φυσικά να στερούνται τη γεύση και τη νοστιμιά.

Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που αλιεύονται στις μονάδες των μελών της ΕΛΟΠΥ, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές, είναι συνώνυμα της φρεσκάδας και της ποιότητας και παράλληλα έχουν υψηλή διατροφική αξία. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, ισάξιες με αυτές του κρέατος, και περιέχουν τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με πολλαπλά οφέλη, όπως αντιφλεγμονώδη δράση, προστασία ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα και ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας. Τα ψάρια αποτελούν, επίσης, καλή πηγή βιταμινών Α, Β και D, και η κατανάλωσή τους δύο φορές την εβδομάδα  έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Μέσα από τις εύκολες και γευστικές συνταγές της Ντίνας Νικολάου και τα διατροφικά σχόλια του Δρ. Γρηγοράκη, το πρόγραμμα «Μαγειρεύω-Ενδυναμώνω» αναδεικνύει όλες τις τροφές που είναι απαραίτητες για μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διατροφή.

 

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας