Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΟΠΥ: “Προτεραιότητα η Εξωστρέφεια”

Η εξωστρέφεια προτεραιότητα για την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας.

 

Η πιστοποίηση των μονάδων των 21 μελών της ΕΛΟΠΥ, με το ιδιωτικό Πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece, που συνεπάγεται και τη σήμανση των προϊόντων τους με την κοινή υπογραφή “Fish from Greece”, σηματοδοτεί την επόμενη μέρα για την ΕΛΟΠΥ, με έμφαση στην εξωστρέφεια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ιταλία, αγορά που απορροφά μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών των επιχειρήσεων-μελών της.

Στη Συνέντευξη Τύπου που έγινε στις αρχές Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσιάστηκε το προωθητικό πρόγραμμα της ΕΛΟΠΥ, που υλοποιείται ήδη στην Ελλάδα και την Ιταλία, με κεντρική ιδέα την έννοια της Διαφάνειας: τα διάφανα νερά των ελληνικών θαλασσών αλλά και τη διαφάνεια στις αρχές και τις πρακτικές των επιχειρήσεων – μελών της ΕΛΟΠΥ. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί δυναμικά την επόμενη τριετία, ώστε να περιλάβει σταδιακά και άλλες αγορές, ενώ παράλληλα η ΕΛΟΠΥ θα εστιάσει στη δημιουργία κωδίκων Ορθής Πρακτικής και σε καινοτόμα προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας, που εστιάζουν στο ζωικό κεφάλαιο, τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία, μετά την παρουσίαση, να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές με ψάρια Fish from Greece στο café του Μουσείου.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας