ΕΛΟΠΥ: Για 2η φορά στον διεθνή διαγωνισμό Olivier Roellinger

Η ΕΛΟΠΥ συμμετείχε για 2η φορά στον διεθνή διαγωνισμό Olivier Roellinger

 

Η ΕΛΟΠΥ με εκπρόσωπο την κυρία Ζαφειρένια Καραμπά, στέλεχος της Επιτροπής Marketing της ΕΛΟΠΥ και Marketing Manager της Avramar, συμμετείχε για 2η χρονιά στην κριτική επιτροπή του 11ου διεθνούς διαγωνισμού μαγειρικής «Olivier Roellinger για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE, στην Αθήνα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές από διάφορες χώρες, μαθητές της σχολής Dinard στη Γαλλία, στελέχη της LE MONDE, καθώς και η Ethic Ocean.

Φοιτητές σχολών μαγειρικής από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Λετονία και τη Σλοβενία, ανέδειξαν το μαγειρικό τους ταλέντο εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευσή τους για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελλοντικών μαγείρων και επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης σχετικά με τους μειωμένους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Με τον τρόπο αυτό, οι μελλοντικοί σεφ θα μπορούν να κατευθύνουν τους πελάτες τους, ως προς την ορθή επιλογή των ειδών που κινδυνεύουν από την υπεραλίευση. Η ΕΛΟΠΥ που έχει σαν βασική προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, στέκεται πάντα δίπλα σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη μελλοντική προστασία των θαλασσών και των ιχθυαποθεμάτων.

Ο διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή και το βραβείο κατέκτησε ένας διαγωνιζόμενος από τη Λετονία που πρότεινε μια πολύ γευστική και πρωτότυπη συνταγή.

 width=

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας